complex adorianis

 

pagina se încarcă...
 

Poate aţi auzit şi dumneavoastră de efectele benefice ale apei termale de la baile Sarcau. Vă invităm să petreceţi câteva zile, săptămâni de neuitat aici.

Complexul Adorianis este situat în localitatea Sarcău, comuna Sârbi, jud. Bihor, la aprox. 36 km de Oradea. Complexul este format din două pensiuni -Vila Rossa şi pensiunea Adoriana-, fiecare de trei stele.

Camerele sunt spaţioase, cu dotări moderne, fiecare cu baie proprie. Construcţia modernă şi mediul ambiental plăcut împreună cu profesionalismul şi amabilitatea personalului reprezintă garanţia confortului dumneavoastră. Designul modern şi de bun gust, inspirat din aerul familiar de acasă oferă tot confortul necesar pe tot parcursul şederii. Bazinele cu apă termală vă oferă o adevarată evadare din cotidian.

 

Scurt istoric

Trecutul
baile sarcau baile sarcau

În perioada 1971-1972 s-au executat lucrări de cercetare geologică pentru depistarea de noi rezerve de petrol şi gaze, ape geotermale, apă potabilă, lucrări efectuate şi în perimetrul Sarcău. În urma acestor lucrări s-a construit o sondă pentru apă termală. Prin probele de producţie executate la miocen, s-a pus în evidenţă un orizont acvifer termomineral, cu debit în regim eruptiv de 1,5 l/s, apă cu temperatură de 43°C, clorosodică, tip apă de zăcământ, cu urme de gaze. Sonda a fost predată pentru utilizarea organelor administrative locale, care au construit un ştrand şi au folosit apă termominerală produsă de sondă pentru agrement.

Au fost construite 4 bazine mai mici unde oamenii să poată beneficia de efectul curativ al acestor ape, a fost construit un bazin de decantare a apei termale, cabine de schimb şi grupuri sanitare în aer liber. Acest ştrand cu apă termală de la Sarcau, pe măsură ce s-a răspândit vestea calităţii apei, a trecut de la o importanţă locală la una zonală pentru că de exemplu unii medici din Oradea îşi trimiteau pacienţii aici la băi. Dar o dată cu trecerea timpului şi datorită faptului că nu s-au mai făcut investiţii în acest ştrand, totul a ajuns în paragină.

Bazinele s-au degradat, s-au înfundat conductele de alimentare a bazinelor astfel încât la începutul anilor 90 din cele 4 bazine doar 2 mai funcţionau. Cândva în 1991, circulând pe acest drum ce leagă Zalăul de Oradea, investitorul a observat că de multe ori era lume multă, în ceea ce părea a fi doar câmp liber şi odată s-a oprit să vadă practic care este motivul pentru care se adună lumea în acest loc. A făcut şi el baie aici. Constatând efectele benefice, curative ale apei termale asupra organismului său, a decis că merită investit în locul cu pricină. În februarie 2003 ce mai rămăsese din vechiul ştrand a fost scos la licitaţie, unde el a ieşit câştigător.

Într-un timp destul de scurt s-a reuşit aici să fie ridicate imobile care adăpostesc deja elegante camere de pensiune cu servicii complexe, plus că a fost refăcută structura vechilor bazine în aer liber. La început a fost construit un bazin închis, astfel încât oamenii să poată veni pentru tratament şi iarna.

După ridicarea Pensiunii ADORIANA în septembrie 2005, a început construcţia vilelor de pe deal, destinate personalului angajat şi familiei, care au fost date în folosinţă un an mai târziu. În octombrie 2006 s-a început construcţia altei pensiuni cu 10 camere şi 2 apartamente, restaurant şi sală de conferinţe şi care a intrat în folosinţă în 2008. Este vorba de VILA ROSSA.

Pe lângă aceasta s-a investit foarte mult şi în baza de tratament care cuprinde piscina interioară cu apă termală, o sală pentru gimnastică şi cabinetele pentru efectuarea procedurilor medicale.

Deasemenea s-au pus în valoare şi energiile alternative, realizându-se două sisteme de încălzire cu panouri solare. Astfel se asigură 40 de litri de apă caldă pe minut, suficientă pentru 4 duşuri simultane. Energia solară este folosită şi la piscină şi la baza de tratament.

Prezentul
baile sarcau baile sarcau
complex adorianis
 
baza de tratament  | 2008
powered by EMERiGOS
web design